Over mij als ouder en kind coach

30 jaar ervaring

Dettie de VriesMijn naam is Dettie de Vries. Ik ben getrouwd met Siebe en samen hebben we 3 volwassen kinderen. Inmiddels ben ik ruim 30 jaar werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Door de jaren heen heb ik van dichtbij gezien hoe kinderen soms vastlopen in hun ontwikkeling. Ze zitten dan niet lekker in hun vel waardoor ze minder goed kunnen functioneren op school en in de maatschappij. De rol van de volwassenen die om hen heen staan is vooral ook in die situaties van essentieel belang. Wat heeft het kind nodig aan steun en begeleiding… Vanuit die gedachte ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de oorzaken maar vooral ook de oplossingen voor de hobbels in de weg die het kind ûnderweis tegen komt.

Wat heb ik je te bieden

Tijdens mijn loopbaan heb ik mij op verschillende manieren in de leefwereld van kinderen verdiept. Door middel van een master Special Educational Needs heb ik mij gespecialiseerd in het gedrag van kinderen. Hierna heb ik nog diverse trainingen en opleidingen gevolgd om als ouder en kind coach aan de slag te kunnen gaan.

Diploma’s

  • Master SEN (Special Educational Needs) Gedrag
  • CIVAS Kindercoach

Trainingen

  • Opvoedcoach
  • Ik leer leren ( doelgroep : groep7/8 en klas 1en 2 voortgezet onderwijs)
  • Begeleiding bij echtscheiding en verliessituaties
  • Begeleider Kanjertraining in het Basisonderwijs

Masterclasses, o.a. op het gebied van de werking van het brein, het leerproces, oplossingsgerichte activiteiten, Kids’ Skills en PBS (positive behavior support).

Underweis praktijk