Concentratie en werkhoudingsproblemen

Specialisatie in verbeteren van leer- en concentratieproblemen

Mijn specialisatie is leerlingen helpen bij het verbeteren van leer- en concentratieproblemen tijdens het volgen van de lessen en bij het huiswerk maken. We onderzoeken waar de specifieke problemen zich bevinden en we bekijken welke vaardigheden extra oefening nodig hebben.

Kinderen met zwakke executieve functies (de regelfuncties van het brein), zoals kinderen met ADHD of leerproblemen, hebben op school vaak problemen met het werkgeheugen, het plannen en controleren. Deze functies spelen een cruciale rol bij het leren en zijn dan ook voorspellend voor leerprestaties.

Een bewezen effectieve methode om deze vaardigheden te verbeteren, is de training ‘Beter bij de les’. Door onderdelen uit deze training te gebruiken, oefenen kinderen op de basisschool vanaf groep 6 en leerlingen in het voortgezet onderwijs met vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals aandacht, planning, werkgeheugen, doel- en taakgericht gedrag. Het werkgeheugen wordt getraind en kinderen krijgen meer inzicht in hun leergedrag, waardoor ze uiteindelijk minder hulp nodig hebben.

Gecertificeerd trainer ‘Ik leer leren’

Daarnaast gebruik ik handvatten die van toepassing zijn op individuele hiaten uit de training ‘Ik leer leren’. Als gecertificeerd trainer behandel ik alle aspecten van leren, zoals leerstijl en leerstrategie.

Neem gerust contact op om meer te weten te komen over de mogelijkheden voor jouw kind. Ik denk graag met je mee!